maanantai 26. maaliskuuta 2007

Pohjois-Amerikan juniorit kohti draftia

Tuleva NHL-tähti Logan Couture tuulettaa maalia.

Aiemmassa blogimerkinnässä tuli hehkutettua John Tavaresia. Postaus kirvoitti kuitenkin terävän kommentin, sillä kuvavalinnaksi oli puolivahingossa livahtanut yksi Ontario Hockey Leaguen lukuisista muista lupauksista, Logan Couture. Eihän sellaista virhettä saisi tapahtua, mutta toisaalta Loganistakin olisi mukava mainita. Nyt tutustutankin lukijoita muutamaan tulevan draftin kärkinimeen. Tällä kertaa keskitytään pohjoisamerikkalaisiin lupauksiin ja eurooppalaiset lahjakkuudet katsastetaan myöhemmin, jos aikaa ja mielenkiintoa riittää.

Logan Couture, keskushyökkääjä, Ottawa 67's, OHL

Logan Couture tulee olemaan tulevan draftin kärkinimiä. Couture on erinomainen kahden suunnan hyökkääjä ja heikkouksia on vaikea löytää. Peliäly miehellä on huippuluokkaa ja syötöt lähtevät napakasti ja tarkasti. Kykyjenetsijät arvostavat erityisesti Couturen loistavia johtajaominaisuuksia, onhan häntä verrattu aina Steve Yzermanin ja Bobby Clarken kaltaisiin suuruuksiin. Logan Couture on varma ykköskierroksen varaus ja potentiaalinen tulevaisuuden NHL-kapteeni.

Angelo Esposito, vasen laitahyökkääjä, Quebec Remparts, QMJHL


QMJHL:n eli Quebec Major Junior Hockey Leaguen Quebec Rempartsissa pelaava Angelo Esposito ei sukunimestään huolimatta ole sukua entisille NHL-suuruuksille Phillille ja Tonylle. Tulevaisuus maailman kovimmassa kiekkosarjassa on kuitenkin varmaa. Angelo Esposito on hyökkäyspäässä todellinen pelote, siitä kielivät kuluvan kauden tehot QMJHL:ssä: 60 pelissä on syntynyt 27 maalia sekä 52 syöttöä. Vaikka Espositoa veikataankin draftin kärkipäähän, varausta voivat myöhystyttää miehen heppoiset avut puolustuspäässä sekä fyysisessä väännössä.

James Van Riemsdyk, vasen laitahyökkääjä, USA under-18, USDP

Amerikkalainen Van Riemsdyk on isokokoinen voimahyökkääjä, jonka laukaus lähtee sähäkästi ja tarkasti. Hän on vahva jässikkä, joka kampeaa itsensä helposti maalintekotilanteisiin. Van Riemsdykin luistelu on myös isokokoiseksi kaveriksi erittäin hyvää. Tällainen yhdistelmä kokoa, käsiä ja jalkoja tulee aiheuttamaan harmia puolustajille. ISS eli International Scouting Services on rankannut Jamesin tällä hetkellä draftin neljänneksi lahjakkaimmaksi pelaajaksi.

Patrick Kane, oikea laitahyökkääjä, London Knights, OHL

Patrick Kane pelasi Yhdysvaltojen paidassa loistavat nuorten MM-kisat ja paransi asemaansa tulevaa draftia silmällä pitäen. Kane voitti turnauksen maalipörssin ja valittiin tähdistöön. Hän on James Van Riemsdykin ohella tämän hetken lupaavimpia amerikkalaispelaajia ja on tehtaillut hurjia tehoja myös seurajoukkueessaan London Knightsissa. Tätä kirjoittaessani Kane johtaa OHL:n pistepörssiä ennen John Tavaresia ja ketjukaveriaan Sergei Kostitsynia. Patrickin pelisilmä on erinomainen, laukaus tarkka ja luistin liikkuu vikkelästi. Kane on melko pienikokoinen, mutta tätä ei pidetä järin suurena ongelmana, kiitos NHL:n nykysääntöjen.

Ei tarvitse olla mikään meedio ennustakseen, että kaikki nämä neljä pelaajaa tullaan varaamaan draftin ensimmäisellä kierroksella ja vieläpä sen kärkipäässä. Pohjoisamerikkalaisten rintaman voi tänä vuonna rikkoa oikeastaan vain Venäjän Alexander Cherepanov. Mielenkiintoista on myös huomata, että aivan terävimpään kärkeen ei juuri maalivahteja mahdu.

Ei kommentteja: