perjantai 23. maaliskuuta 2007

Kevään soidinmenot

Kevään merkkejä: laulavat linnut ja vihertävät lehdet - ja tanssivat miehet sekä tummuvat silmäkulmat.

Viime kierrosten aikana ovat hanskat heiluneet. Vastustajia halutaan horjuttaa kaikin mahdollisin tavoin. Näistä tanssiaskelista olisi Eppu Salminen kateellinen:

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä iskuja vaihdettiin Torontossa Maple Leafsin isännöidessä New Jersey Devilsia. Vierasjoukkueen Cam Janssen oli joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa taklannut Maple Leafsin tähtipuolustaja Tomas Kaberlen kuukauden mittaiselle sairaslomalle. Janssen sai vastata teoistaan Wade Belakille. Miehet tanssivatkin mallikkaasti ja kansa osoitti suosiotaan Belakin antaessa Janssenille isän kädestä.

Seuraavana yönä oli Philadelphia Flyersin Todd Fedorukin ja New York Rangersin Colton Orrin vuoro. Jälki oli rumaa ja Orr niittasi kilpakumppaninsa tajuttomaksi. Joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa Fedoruk oli ajanut kaikkea liikkuvaa, joten kostotoimenpiteistä pidettiin Rangersin osalta huolta. Saapa nähdä jatkuuko Fedorukin ura. Mies kun ei ollut ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, valot ovat sammuneet ennenkin. Fedorukia paikkaamaan nostettiin farmista Riley Coten.

Jokakeväinen ilmiö on jälleen täällä. Kiekkokansa puhuu tappeluista, niiden turvallisuudesta ja tarpeellisuudesta. Katseet ovat kohdistuneet erityisesti entistä vakavempiin tappeluista koituneiseiin vammoihin. Tekijämiesten kasvanut koko ja voima tekee tehtävänsä, eikä touhu ole perheen pienimpien katseltavaa. Pahimmissa uhkakuvissa väläytellään jopa kuolemantapauksella kiekkokaukalossa.

Tappeluita ei kuitenkaan pidä nähdä ainoastaan pahana asiana. Niin hassulta kuin se tavantallaajalle voi vaikuttaakin, ovat tappelut osaltaan luomassa turvallisuutta kaukaloon. Kolossimaiset nyrkkisankarit suojelevat joukkueidensa tähtiä. Jos korkea maila on vaarassa vahingoittaa Selännettä tai Ovechkinia, joutuu varomaton mailankäsittelijä vastaamaan tekosistaan. Satunnainen iskujenvaihto karsii törkeät koiruudet pois. Mieluummin pari tanssiaskelta kuin Chris Simonin järjetön viikate, eller hur? Tappelijat ovat kuin kaukaloiden vartiointiliike: homma pelaa, kun he eivät näy otsikoissa.
Tappeluiden kieltäminen ei ole ratkaisu. Sitä ei vain voi tehdä. Tappelut ovat juurtuneet osaksi jääkiekkoa. Jos tappelut kielletään, tulee peli näyttämään tämän vuoden allstars-ottelulta. Päästä päähän ja maali maalin jälkeen. Hyviä suorituksia toisten perään. Voiko sitä katsoa 60 minuuttia? Käy vähän tylsäksi. -Todd Fedoruk, Canadian Press
Allekirjoitan Fedorukin näkymyksen. Annetaan ammattiurheilijoiden hoitaa hommansa niin kuin tähänkin asti. He osaavat kunnioittaa toisiaan ja pitää hommat hanskassa. Rapakon takaiset Lindenit ja Karpelat voivat kuitenkin innostua Fedorukin ajatuksesta.

Talven tangot on tanssittu. Kevään valssit ovat lajin suola.

Ei kommentteja: